تاریخ انتشار : شنبه 12 شهریور 1401 - 12:02
کد خبر : 16740

درخشش بانک سینا در جایگاه نخست کارآمدی نظام بانکی کشور

شقایق محبوبی زاده بانک سینا با مدیریت علمی و عملکرد صحیح خود موفق شده از برخی مشکلات که گریبان گیر تعدادی از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری کشور است برکنار بماند و رتبه نخست سلامت عملکرد را در نظام بانکی کشور از آن خود کند. به گزارش «فکر اقتصادی»، نظام بانکی کشور در سال‌های

شقایق محبوبی زاده

بانک سینا با مدیریت علمی و عملکرد صحیح خود موفق شده از برخی مشکلات که گریبان گیر تعدادی از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری کشور است برکنار بماند و رتبه نخست سلامت عملکرد را در نظام بانکی کشور از آن خود کند.

به گزارش «فکر اقتصادی»، نظام بانکی کشور در سال‌های اخیر تحولات فراوانی را پشت سر گذاشته و با چالش‌های عدیده‌ای مواجه شده است. دولت‌های مختلف در این سال‌ها مسئولیت بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را به دوش بانک‌ها گذاشته و طرح‌های فراوانی برای اصلاح قوانین حاکم بر سیستم بانکی کشور به اجرا درآورده‌اند.
این درحالیست که بخش مهمی از انتقاداتی که به نظام بانکی وارد می‌شود در واقع باید متوجه معایب و نواقص ساختاری اقتصاد ایران شود و متهم کردن بانک ها به داشتن نقش اساسی در مسائلی نظیر تورم، افزایش قیمت مسکن، نوسان بازار ارز، ارائه نکردن تسهیلات مورد نیاز به بخش تولید و بسیاری مشکلات دیگر اقتصادی، در واقع نادیده گرفتن ریشه‌های اصلی چالش‌های ساختار اقتصاد کشور است.

 

موفقیت جدید بانک سینا در حوزه سلامت عملکرد

در این میان برخی بانک ها همچون بانک سینا به این توفیق دست یافته‌اند که معیارهای استاندارد و مورد پذیرش نهادهای قانونی بالادستی مثل بانک مرکزی در سلامت عملکرد را به نحو مطلوب رعایت کنند و علاوه بر کسب وجه شایسته در میان اقشار مختلف مردم و متقاضیان خدمات بانکی، از سوی مراجع و نهادهای مالی و پولی کشور نیز مورد تقدیر قرار گیرند.

تازه ترین دستاورد بانک سینا در این زمینه کسب رتبه نخست سلامت عملکرد نظام بانکی در اجرای استانداردها و رهنمودهای نظارتی است. بنا به اعلام این بانک، رتبه‌بندی فوق الذکر، توسط بانک مرکزی و بر اساس الگوی رتبه‌بندی کملز و مقادیر و ارقام شاخص‌های استخراج شده از صورت‌های مالی حسابرسی شده پنج سال اخیر بانک سینا صورت گرفته است.
نتایج حاصل از این رتبه بندی حکایت از آن دارد که بانک سینا در مقایسه با سایر بانک‌های مشغول فعالیت در سیستم بانکی کشور عملکرد مطلوب‌تری در حوزه‌های پراهمیتی همچون کفایت سرمایه، کیفیت دارایی، مدیریت، سودآوری، نقدینگی و ریسک بازار داشته است.

 

اهمیت تایید عملکرد بانک سینا توسط نظام ارزیابی بانک مرکزی

نظارت بر عملکرد بانک ها و بازار پول از جمله مسئولیت های مهم بانک مرکزی نظارت به شمار می آید که این مهم از طریق سیاست گذاری مناسب و ارائه بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های قانونی انجام می‌شود.

ارزیابی صحت عملکرد بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری تفاوت‌های عمده‌ای با ارزیابی عملکرد سایر بخش‌های اقتصادی همچون شرکت‌های تجاری دارد. بر این اساس، تنها یک سیستم رتبه‌بندی علمی و استاندارد که بر اساس موازین و قواعد مورد پذیرش از نظر حسابداری و حسابرسی و کنترل داخلی پایه‌ریزی شده باشد قادر به شناسایی نقاط قوت و ضعف عملکرد بانک‌ها است و می‌تواند قابل اعتماد بودن بانک را برای سپرده گذاران و مشتریان به صورت دقیق مشخص کند.

بررسی و رتبه بندی انجام شده از سوی بانک مرکزی در صحت عملکرد بانک سینا از این جهت حائز اهمیت است که اگر بانک یا موسسه ای مالی در این رتبه بندی نتواند سلامت عملکرد خود را اثبات کند  این بررسی ها به وضوح نشان خواهد داد که بانک از روال‌ها و روندهای قانونی و اصولی قوانین بانکی کشور خارج شده و یا به واسطه ضعف مدیریت در فعالیت‌های پرریسک یا شائبه دار ورود کرده و یا با اجرا نکردن دستورالعمل های بانک مرکزی نوعی بی‌نظمی را در بازار پولی رقم زده است.

به این ترتیب این رتبه بندی اطلاعات ارزشمندی در اختیار مشتریان و طرف های ذینفع بانک قرار می دهد که می تواند در جهت مطلوب بودن ادامه همکاری و سپرده گذاری و دریافت سایر خدمات بانکی به این بانک اعتماد کند و در صورت منفی بودن عملکرد آن بانک هشدارهای لازم را به مشتریان ارائه کند.

 

شاخص هایی که بانک سینا را برای مشتریان قابل اعتماد می کند

مدل ارزیابی که بانک مرکزی بر اساس آن بانک سینا را بانک دارای بهترین عملکرد در کشور معرفی کرده یک مدل بین المللی به نام مدل کملز است. در این مدل شاخص هایی همچون نسبت کفایت سرمایه که عامل اصلی و تعیین کننده در تشخیص توانمندی بانکها در رویارویی با نوسانات اثرگذار است مورد بررسی قرار می گیرد. این نسبت میزان توانمندی بانک را در مواجه شدن با خطرات و ریسک های احتمالی نشان می دهد.

کیفیت دارایی‌های بانک سینا یکی دیگر از شاخص هایی است که با مدل کملز توسط بانک مرکزی ارزیابی شده و این بانک توانسته در این ارزیابی سربلند باشد. این شاخص حکایت از آن دارد که میزان تسهیلات اعطایی در قالب عقود مشخص به بخش‌های مختلف اقتصاد و همچنین میزان نکول هر کدام از آنها در بانک سینا منطقی و مطلوب است.

توانایی مدیریت شاخص دیگری است که در این مدل مورد ارزیابی قرار می گیرد. این نسبت نشان دهنده توانایی مدیریت بانک سینا در حفظ جایگاه بانک در بین سایر بانک ها است.

شاخص درآمد نیز در این مدل رتبه بندی جزو معیارهای مطلوب بودن وضعیت سلامت عملکرد بانک است. میزان سودآوری و درآمد یک بانک نشان دهنده توان مدیریت در جهت استفاده مطلوب از منابع و سرمایه است . این نسبت نیز در بانک سینا بر اساس ارزیابی های بانک مرکزی در سطح مطلوب قرار گرفته است.

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.