تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 آبان 1401 - 10:33
کد خبر : 19317

فکر اقتصادی بررسی کرد:

درجا زدن سایپا مقابل فرمان رئیسی در صنعت خودرو

شقایق محبوبی زاده بررسی آمارهای تولید شرکت سایپا حکایت از آن دارد که ادعاهای این شرکت در مورد روند مطلوب و رو به رشد تولید با واقعیت همخوانی ندارد و سایپا به شکل معناداری از فرمان ۸ ماده ای رئیس جمهور در صنعت خودرو عقب مانده است. به گزارش فکر اقتصادی، اثر بی ثباتی ها

شقایق محبوبی زاده

بررسی آمارهای تولید شرکت سایپا حکایت از آن دارد که ادعاهای این شرکت در مورد روند مطلوب و رو به رشد تولید با واقعیت همخوانی ندارد و سایپا به شکل معناداری از فرمان ۸ ماده ای رئیس جمهور در صنعت خودرو عقب مانده است.

به گزارش فکر اقتصادی، اثر بی ثباتی ها و ناکارآمدی های مدیریتی در صنعت خودرو به همراه دخالت های بی رویه دولت در سیاست گذاری ها و امور مدیریت خودروسازان را می توان در وضعیت خودروسازان بزرگ ایران مشاهده کرد. تازه ترین گزارش های منتشر شده گروه خودروسازی سایپا در سایت کدال حاکیست یکی از دو خودروساز بزرگ کشور که طی سال های اخیر همواره از بازار انحصاری و فروش تضمین شده محصولات برخوردار بوده ، روند تولید چندان مطلوبی ندارد. نمودارهای مقایسه ای ۶ماهه سالجاری و سال قبل حاکیست تیراژ تولید محصولات این خودروساز باسابقه در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ تفاوت خاصی با تیراژ تولید محصولات این شرکت در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ ندارد.
این در حالیست که مسئولان سایپا از هر فرصتی استفاده می کنند تا از بهبود شرایط تولید در این شرکت سخن بگویند. سخنانی که با انتشار آمارها رنگ می بازند و شکل ادعاهای نادرست به خود می گیرند.
اظهارات اخیر محمدعلی تیموری مدیرعامل سایپا را که در هفدهمین نمایشگاه قطعات و مجموعه‌های خودروی تهران بیان شده است را باید از همان دست ادعاهایی دانست که با واقعیت همخوانی ندارد. مدیرعامل سایپا مدعی شده است که در ۵ ماه منتهی به آبان ماه ۱۴۰۱ تولید خودرو به صورت روزانه در گروه خودروسازی ساپپا حالت عادی داشته است . به گفته وی تولید خودرو در سایپا در این مدت با بالاترین ظرفیت و با بهره‌وری ۹۸ درصد انجام شده است.
برخلاف ادعاهای مدیرعامل سایپا داده های آماری منتشر شده از عملکرد ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ گروه سایپا که در صفحه ۱۳ گزارش ضمیمه صورت های مالی ۶ ماهه این شرکت در سایت کدال منتشر شده است نشان می‌دهد این خودروساز در نیمه نخست امسال ۲۱۲ هزار و ۵۶۷ دستگاه انواع خودرو تولید کرده که این تعداد نسبت به تولید ۲۱۲ هزار و ۵۱۲ دستگاه خود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۰ تنها ۵۵ دستگاه افزایش داشته است.
شاید مدیرعامل سایپا نمی داند این خودروساز در سال های قبل تر ظرفیت تولیدی به مراتب بیشتر از دوره مدیریت وی داشته و تولید این شرکت در سال هایی که چندان هم دور نیست از رکوردهای فعلی بسیار بیشتر بوده است. البته سوابق تیموری نشان می دهد او سال ها در سایپا و ایران خودرو مدیریت کرده و به یادآوردن روزهای خوب سایپا برای او چندان دشوار نیست.
سایپا به تازه گی اعلام کرده است که بخشی از محصولات گروه X200 یعنی تیبا صندوق دار وتیبا ۲ را به دلیل مغایرت با استانداردهای کیفی از خط تولید خارج خواهد کرد . به نظر می رسد با خارج شدن این محصولات از سبد تولیدات سایپا ، این شرکت با چالش بیشتری در برنامه تولید خود مواجه خواهد شد.
نکته مهم دیگر این که بر اساس فرمان ۸ ماده‌ای رییس‌جمهور در صنعت خودرو، خودروسازان باید تولید خود را در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ دست‌کم ۵۰ درصد افزایش می‌دادند اما سایپا در نیمه نخست امسال حتی یک درصد افزایش تولید را هم در کارنامه خود ثبت نکرده است.
رئیسی در فرمان ۸ ماده ای خود برای «بهبود وضعیت صنعت خودروسازی کشور» در سال ۱۴۰۱ خواستار این شده بود که حداقل تولید سه خودروی قدیمی متوقف و سه خودرو جدید با کیفیت مطلوب، تولید و عرضه شوند. سایپا وعده داده که تولید محصولات گروه تیبا را متوقف کند و باید دید آیا محصول جدید و باکیفیتی جایگزین تیبا خواهد شد یا این فرمان نیز مانند رشد ۵۰ درصدی تولید روی زمین خواهد ماند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.