تاریخ انتشار : پنجشنبه 1 دی 1401 - 0:51
کد خبر : 21970

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران:

بنزین تولیدی در پالایشگاه تهران «بنزین پاک» است

فکراقتصادی-  تور رسانه ای بازدید از شرکت پالایش نفت تهران به منظور آشنایی خبرنگاران با این مجموعه و اطلاع رسانی درباره تازه ترین تحولات این مجتمع پالایشی برگزار شد. به گزارش فکر اقتصادی ، شرکت پالایش نفت تهران سه شنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱ میزبان اصحاب رسانه بود. در این بازدید خبرنگاران ضمن آشنایی با فرآیندهای

فکراقتصادی-  تور رسانه ای بازدید از شرکت پالایش نفت تهران به منظور آشنایی خبرنگاران با این مجموعه و اطلاع رسانی درباره تازه ترین تحولات این مجتمع پالایشی برگزار شد.

به گزارش فکر اقتصادی ، شرکت پالایش نفت تهران سه شنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱ میزبان اصحاب رسانه بود. در این بازدید خبرنگاران ضمن آشنایی با فرآیندهای تولید، تجهیزات و محصولات این شرکت، از زبان مدیرعامل و سایر مدیران این مجموعه در جریان تازه ترین برنامه‌ها، اقدامات و دستاوردهای بزرگترین بنگاه اقتصادی پایتخت قرار گرفتند.

شرکت پالایش نفت تهران مجتمعی با چند پالایشگاه است که پالایشگاه جنوبی در سال ۱۳۴۷ با ظرفیت ۸۵ هزار بشکه موردبهره برداری قرار گرفت و در سال ۱۳۵۵ با اعمال تغییراتی ظرفیت آن به ۱۲۵ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرد.پالایشگاه شمالی شماره دو در سال ۱۳۵۲ با ظرفیت ۱۰۰ هزاربشکه مورد بهره برداری قرار گرفت که در سال ۱۳۸۲ ظرفیت این پالایشگاه نیز به ۱۲۵ هزار بشکه افزایش پیدا کرد. پالایشگاه شهیدتندگویان تهران در حال حاضر با ظرفیت ۲۴۰ هزار بشکه در روز به منظور تبدیل نفت خام به فراورده های هیدروکربوری در مدار تولید قرار دارد .

 

بنزین یورو ۵ در پالایشگاه تهران در دست اقدام است

حامد آرمان فر، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران در این بازدید در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت تامین سوخت مورد نیاز تهران و سایر شهرهای کشور خصوصا بنزین مصرفی در کشور بیان کرد: در حال حاضر روزانه ۶٫۵ تا ۷میلیون لیتربنزین تولید می کنیم و پروژه هایی در دست اقدام داریم تابنزین تولیدی در این پالایشگاه را به یورو۵ ارتقاء دهیم. این پروژه از فرودین سال ۱۴۰۰ استارت خورده و در حال حاضر پیشرفت ۳۰درصدی دارد. پروژه بنزین یورو ۵ جزو افتخارات پالایشگاه تهران و صنعت پالایش کشور است. این طرح طبق برنامه در حال پیشرفت است و امیدواریم تا سال ۱۴۰۳ بتوانیم این پروژه را راه اندازی و بنزین این مجتمع را کاملا مطابق بااستاندارد یورو ۵ تولید کنیم.

وی تصریح کرد: البته باید به این نکته توجه کرد که بنزینی که امروز هم در این پالایشگاه تولید می‌شود بنزین پاک است ومیزان گوگرد بنزینی که تولید می کنیم کمتر از  ۱۰PPM استو از لحاظ آلایندگی نباید نگران باشیم.

 

تامین ۵۰ درصد سوخت ناوگان هوایی توسط  پالایشگاه تهران

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران همچنین با اشاره به تولید حدود ۱۴میلیون لیتر گازوئیل در روز در این پالایشگاه گفت:شرکت پالایش نفت تهران دارای یک آزمایشگاه استاندارد است و گازوییلی که در پالایشگاه های تهران تولید می شود طبق گواهی این آزمایشگاه کاملا مطابق استاندارد یورو ۴ و یورو ۵است که دارای کمترین آلایندگی است و این گازوئیل درکلانشهر تهران مورد استفاده قرار می گیرد.

آرمان فر افزود: این مجتمع در مجاورت با فرودگاه امام قرار دارد و حدود ۵۰درصد سوخت ناوگان هوایی کشور در شرکت پالایش نفت تهران تولید می شود.

 

چالش های پیش روی شتران

مرادی یکی از مدیران مالی پالایشگاه تهران نیز در این بازدید با بیان این که در سال ۲۰۲۰ طبق گزارش   Global energy statistical yearbook 2022 حدود ۱۴میلیون تن معادل ۲۹۳ میلیون بشکه نفت خام در روز در جهان تولید شده است، اظهار کرد: مصرف نفت خام در دنیا حدود ۲۸۵ میلیون بشکه در روزاست. ضمنا در سال ۲۰۲۰ رشد ۳٫۴درصدی  تولید نسبت به سال پیش از آن را شاهد بوده ایم.

وی با اشاره به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی در سال ۱۳۹۰ و عرضه سهام این شرکت در فرابورس با نماد شتران در سال ۱۳۹۱ بیان کرد: در همان سال ۱۳۹۱ معاملات سهام این شرکت از فرابورس به بورس منتقل شد.  تامین خوراک پالایشگاه نفت تهران نیز از طریق خطوط لوله سراسری انتقال نفت خام به پالایشگاه های کشور از حوزه های نفتی جنوب صورت می پذیرد.

وی چالش های کلیدی شرکت را شفاف نبودن سیاست های مالیاتی دولت، فروش نیابتی، حاشیه سود پایین، عدم انطباقبین قوانین بورس و الزامات دولتی شرکت های واگذار شده، نرخگذاری حاکمیتی، برنامه ریزی ترکیب تولید توسط شرکت پالایش و پخش، عدم حمایت از طرح های زیست محیطی، ریسک عملیاتی بالا، مشکلات عملیاتی بالا، مشکلات ناشی از تحریمها و تغییرات مدیریتی برشمرد.

 

استراتژی های کلان پالایشگاه تهران

مرادی ماموریت اصلی پالایشگاه تهران را ارزش افزایی برای ذینفعان با تولید پایدار فرآورده های نفتی و سرمایه گذاری دربخش انرژی کشور برشمرد و افزود: چشم انداز پیش روی این شرکت تبدیل شدن به پالایشگاهی در کلاس جهانی با کسب وکارهای متنوع و سودآور در بخش انرژی است.

وی استراتژی های کلان شرکت را به این شکل دسته بندی کرد:اول ؛ سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای جدید درحوزه انرژی، دوم؛ توسعه سبد درآمدی از محصولات جدید باارزش افزوده بالا و صادرات محور و ارتقای پایداری پالایشگاه و سوم؛ تنوع بخشی به کانال ها و روش های تامین مالی.

 

جزئیات سهامداران، فرآیندهای تولید و محصولات شرکت

به گفته وی، آخرین ترکیب سهامداران تا تاریخ ۳۱شهریور۱۴۰۱ عبارتست از ۶۸٫۹ درصد شرکت های سرمای گذاری استانیسهام عدالت/ ۱۴٫۷ درصد سایر سهامداران /۵٫۳ درصد بانک صادرات / ۲٫۷ درصد بانک ملت / ۴٫۸ درصد بانک تجارت / ۳٫۷ درصد صندوق سرمایه گذاری پالایشی یکم و سهامداران اصلی شرکت پالایش نفت تهران که با نماد شتراندر بورس شناخته می شود شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت میباشند که در مجموع بیش از ۷۰ درصد سهاماین شرکت را دارا هستند.

واحدهای فرآیندی پالایشگاه تهران و ظرفیت آنها نیز بر اساس اظهارات این مقام مسئول به این شرح است:

تقطیر در اتمسفر و خلا ۲۵۰هزار بشکه در روز
گاز مایع ۱۵ هزار بشکه در روز
هایدر و کراکر ۳۲ هزار بشکه در روز
تصفیه نفت سفید ۳۲هزار بشکه در روز
گوگردسازی ۲۱۲ تن در روز
کاهش گرانروی ۳۹ هزار بشکه در روز
بنزین سازی ۵۰ هزار بشکه در روز
هیدروژن ۱۰۷میلیونفوت مکعب در روز
تصفیه نفتگاز ۵۴ هزار بشکه در روز
واحدهای یوتیلیتیی آب صنعتی،برق،بخار،هوا،ازت و

محصولات شرکت پالایش نفت تهران به دو بخش محصولات اصلی و محصولات ویژه تقسیم می شود. محصولات اصلی شامل؛ گاز مایع، سوخت هوایی سبک، سوخت هوایی سنگین، بنزین، نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره است.

همچنین محصولات ویژه این مجتمع شامل؛ وکیوم باتوم، روغن سبک و سنگین، آیزوریسایکل، پروپان، نفتا، گوگرد، هیدروژن سولفوره، حلال ۴۰۲، نیتروژن مایع، دی اکسید کربن و بوتان است.

علاوه بر این، تولید حلال ۴۱۰، قیر و هیدروژن در اهداف توسعه بازار آتی پالایشگاه تهران قرار دارد.

همچنین شانه‌ساز از مدیران پالایشگاه تهران در این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: با وجود تحریم‌ها از هیچ یک از استانداردهای فنی کوتاه نیامدیم، چون با جان کارکنان ما درارتباط است و یک پالایشگاه مانند ساعت باید مرتب کار کند ونباید ذره‌ای از استانداردهای فنی کوتاه بیاییم.

وی افزود: گازوئیل تولیدی در سال‌های قبل حدود ۱۴ هزارPPM گوگرد داشت که این رقم در حال حاضر به ۶PPM سیدهو گوگرد گازوئیل طی فرایندی جدا و تبدیل به گرانول می‌شود کهبه عنوان ماده اولیه به صنایع شوینده و بهداشتی و همچنین برای تولید کود شیمیایی استفاده می‌شود.

شانه‌ساز گفت: از ۱۰۰ میلیون بنزین کشور ۷ درصد درپالایشگاه تهران تولید می‌شود.

وی شیفت‌های کاری کارکنان پالایشگاه را سه روز در هفته ازساعت ۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰ به مدت ۱۲ ساعت عنوان کرد و سه روزبعدی از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۶:۳۰ صبح و سه روز تعطیلی بعدیعنوان کرد و اظهار داشت: استانداردهای سخت‌گیرانه برایسلامت و بهداشت و جان کارگران در پالایشگاه به کارمی‌گیریم.

شانه‌ساز اظهار داشت: براساس طرحی قرار است طی دو سال آینده معادل ۲۵۰ هزار بشکه در روز به ارزش ۲۵۰ هزار دلارسودآوری پالایشگاه افزایش یابد و خود طرح جدید پالایشگاه ۱۹ هزار بشکه در روز بنزین تولید خواهد کرد.

وی افزود: در پالایشگاه تهران دستگاه‌هایی یرای سنجش آلودگی هوا قرار داده شده‌اند که به صورت برخط به سازمان محیط زیست گزارش می‌دهند که چه میزان از گازهای مضرSOX, NOX و مونوکسید کربن CO وارد هوا می‌شود.

به گفته شانه‌ساز با هر بار تعمیرات اساسی در پالایشگاه تجهیزات آن نوسازی می‌شود و انگار بخش جدید در پالایشگاه وارد مدار می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که چه محصولی از فرآورده‌های پالایشگاه بیشترین ارزش افزوده را دارد، عنوان کرد: گازوئیل همیشه در رتبه اول ارزش افزوده قرار دارد.

به گفته شانه‌ساز گاز بسیار سمی سولفید هیدروژن طیفرایندی تبدیل به گوگرد گرانوله شده و برای صنایع کود و سم کشاورزی استفاده می‌شود.

شایان ذکر است؛ طی سال های ۱۴۰۰ و ۱۳۹۸ کاهش خوراکبه دلیل تعمیرات اساسی واحدهای تقطیر بوده و کاهش تولید درسال ۱۳۹۹ ناشی از کاهش تقاضا به دلیل شرایط کرونایی وتزریق نفت خام سنتزی به خوراک شرکت بوده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.