تاریخ انتشار : پنجشنبه 4 اسفند 1401 - 19:54
کد خبر : 25399

فکراقتصادی بررسی کرد:

اوج گیری«سرمایه گذاری امید» با تکیه به تجربیات صالح آبادی در بورس و بازار پول

  شقایق محبوبی زاده انتصاب علی صالح آبادی به مدیرعاملی سرمایه گذاری امید را باید یک سرمایه گذاری هوشمندانه از سوی این مجموعه به شمار آورد چرا که صالح آبادی با کوله باری از تجربیات مدیریت در بازار سرمایه و بازار پول، بهترین گزینه برای به اوج رساندن این شرکت است. به گزارش فکر اقتصادی،

 

شقایق محبوبی زاده

انتصاب علی صالح آبادی به مدیرعاملی سرمایه گذاری امید را باید یک سرمایه گذاری هوشمندانه از سوی این مجموعه به شمار آورد چرا که صالح آبادی با کوله باری از تجربیات مدیریت در بازار سرمایه و بازار پول، بهترین گزینه برای به اوج رساندن این شرکت است.

به گزارش فکر اقتصادی، سرمایه گذاری سودآور و مطمئن نیازمند روشن بینی و هوشمندی در انتخاب است و هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری امید با انتخاب دکتر علی صالح آبادی به مدیرعاملی این شرکت، نشان دادند این مجموعه نه تنها در سرمایه گذاری بر منابع مالی صاحب تخصص و تجربه است بلکه اهمیت سرمایه گذاری در منابع انسانی نیز در سرمایه گذاری امید به خوبی مورد توجه قرار دارد.

سوابق علمی و مسئولیت های اجرایی دکتر صالح آبادی

دکتر علی صالح آبادی رشته مدیریت مالی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه تهران سپری کرده و کسب نمرات عالی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده است. وی سوابق مدیریتی در شرکت سرمایه گذاری غدیر، سازمان تامین اجتماعی ، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و بورس منطقه ای کرج به عنوان مدیر و مسئول امور سرمایه گذاری داشته و از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۳ نیز ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار را به عهده داشته است. او همچنین در دولت سیزدهم به مدت ۱۵ ماه مسئولیت خطیر ریاست کل بانک مرکزی را در اوج جنگ اقتصادی علیه ایران ، به عهده گرفت.

مروری بر کارنامه مدیریتی صالح آبادی در بورس

در دوران مدیریت دکتر صالح آبادی بر سازمان بورس تحولات عظیمی در این سازمان اتفاق افتاد و در حالی که در بدو قبول مسئولیت، بورس تهران شرایط نامساعدی را از سر می گذراند در پایان دوره مدیریت صالح آبادی، بورس شرایط  مطلوبی داشت و جایگاه بازار سرمایه در میان سایر بخش های اقتصادی کشور تثبیت شده بود. صالح آبادی با مدیریت نوین خود بورس را در میان مردم نیز به خوبی معرفی کرد به گونه ای تعداد کدهای معاملاتی در بورس، از حدود ۳ میلیون کد معاملاتی به حدود ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار کد معاملاتی رسید که این آمار از افزایش کدهای معاملاتی، تا پیش از مقطع بهار و تابستان ۹۸ که بورس تحت تاثیر برخی متغیرها رکوردهای غیرطبیعی کسب کرد، بی سابقه بود.

مرور عملکرد حدود ۹ ساله دکتر صالح آبادی در سازمان بورس حکایت از آن دارد که او با وجود آن که در اوج جوانی و در سن ۲۸ سالگی سکاندار بورس شد تحولاتی را در این سازمان رقم زد که کمتر مدیری چنین تحولاتی را در بورس ایجاد کرده است.  به جرات می توان گفت برخی از اقدامات صالح آبادی در سازمان بورس از جمله؛ اجرایی کردن قانون بازار اوراق بهادار و تفکیک نهاد ناظر بازار سرمایه از ارکان اجرایی، راه‌اندازی ابزارهای گوناگون مالی ، تاسیس نهادهای مالی مختلف در بازار سرمایه، فراهم کردن زیرساخت های توسعه الکترونیک بورس، تدوین قوانین و آئین نامه ها و دستورالعمل های لازم برای گسترش بورس و توسعه فرهنگ سهامداری و … نقشه راه مناسبی برای توسعه بورس فراهم کرد و این نقشه راه در سال های بعد نیز توسط سایر روسای سازمان پیگیری و تکمیل شد.

پیش از تصدی صالح آبادی بر ریاست سازمان بورس ارزش معاملات سالیانه سهام و سایر اوراق بهادار در بازار سرمایه به حدود ۱۲۷ هزار میلیارد تومان بالغ می شد که این رقم، در پایان دوره مدیریت وی به حدود ۶ هزار میلیارد تومان رسیده بود. ضمنا حجم معاملات سالیانه اوراق بهادار در دوران ۹ ساله ریاست صالح آبادی بر بورس از حدود ۱۵ میلیارد سهم  به حدود ۳۰۰ میلیارد سهم افزایش یافت.

ارزش معاملات اوراق بدهی در بورس در دوره تصدی ریاست صالح آبادی از ۲۳۴ میلیارد تومان با جهشی خیره کننده به ۱۱ هزار میلیـارد تومان رسید و با راه اندازی معاملات آنلاین از سال ۸۸، ارزش معاملات آنلاین سهام به بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که پیش از ریاست صالح آبادی اصولا امکان معاملات آنلاین در بورس فراهم نبود. صالح آبادی در بورس کالایی نیز عملکردی فوق العاده داشت به نحوی که ارزش معاملات از حدود ۲.۵ هزار میلیارد تومان در سال ۸۴، به بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان رسید.

حضور پرثمر دکتر صالح آبادی در بانک توسعه صادرات

صالح آبادی بعد از دوران ریاست بر سازمان بورس ، مدیرعاملی بانک توسعه صادرات ایران و ریاست هیات مدیره شرکت تامین سرمایه آرمان و ریاست انجمن مالی اسلامی ایران و مسئولیت های مختلف دیگر در حوزه مالی و سرمایه گذاری را به عهده داشت .

 وی در بانک توسعه صادرات نیز منشاء اقدامات مثمرثمر فراوانی بود که از آن جمله می توان به رشد ۷۳ درصدی تسهیلات اعطایی این بانک در جهت توسعه صادرات شرکت های خصوصی، افزایش ۱۱۴ درصدی تسهیلات اعطایی به شرکت های کوچک و متوسط، افزایش ۲۵۸ درصدی اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان و رساندن رقم مجموع این تسهیلات به بیش از  یک‌هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال،  امضای تفاهم‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در راستای تخصیص اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی موضوع تبصره۱۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و تخصیص مبلغ مذکور از سوی صندوق توسعه ملی به بانک و تلفیق با مبلغ مشابه از محل منابع بانک و تفاهم‌نامه با صندوق نوآوری و شکوفایی برای کاهش نرخ سود تسهیلات پرداختی به شرکت‌های دانش‌بنیان به حداکثر ۱۲درصد و تخفیف در کارمزد خدمات قابل ارائه به شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد.

مدیریت بحران ها توسط دکتر صالح آبادی در بانک مرکزی

در سال ۱۴۰۰ و مدتی بعد از آغاز به کار دولت سیزدهم دکتر صالح آبادی ریاست بانک مرکزی ایران را عهده دار شد. نگاهی به کارنامه صالح آبادی در مدت ۱۵ ماه تصدی ریاست بانک مرکزی حکایت از آن دارد که وی در اوج جنگ اقتصادی و بحران تورم و سایر بحران های ساختاری اقتصاد مسئولیت سنگین بانک مرکزی را به دوش گرفت و طی این دوره، اقدامات موثری را در زمینه کنترل رشد نقدینگی و تورم، انضباط بخشی به عملکرد بانک ها ازطریق اقداماتی مانند کنترل رشد ترازنامه، حکمرانی ریال، اجرای کامل قوانین کلیدی از جمله قانون چک، ارتقاء شمولیت مالی، افزایش و بهبود تسهیلات پرداختی شبکه بانکی، تقویت وصولی های ارزی و.. انجام داد.

دکتر صالح آبادی در یک سال و نیم حضور خود در بانک مرکزی موضوع و ماموریت اصلی خود را «اصلاح رابطه دولت با بانک مرکزی» گذاشت. در این حوزه خرید های ارز دولتی به جای تنخواه دولت، مدیریت درآمد و هزینه دولت، عدم استقراض دولت از بانک مرکزی ، اجرای سیاست پولی مناسب در بازار بین بانکی، کمک به اجرای حذف ارز ترجیحی و مردمی سازی یارانه ها و تشکیل شورای هماهنگی دولت و بانک مرکزی از مهمترین اقدامات وی به شمار می رود.

«اصلاح رابطه بانک مرکزی و بانک ها» نیز یکی دیگر از ماموریت های مهم دکتر صالح ابادی بود که در این باره نیز اقداماتی نظیر تأمین مالی قاعده‌مند و وثیقه محور بانکها از بانک مرکزی، کنترل اجزای ترازنامه بانکها، اصلاح ساختار مالی و سرمایه ای و برنامه گزیر بانک‌های ناتراز، توسعه ابزارها و روش های تأمین مالی زنجیره ای، اصلاح ساختار نظام مالی و سرمایه ای بانکها و موسسات اعتباری و عدم اضافه برداشت بانکها و کنترل شاخص های سلامت نظام بانکی به اجرا درامد.

«اصلاح رابطه بانک ها با مشتریان» نیز جزو اصلی ترین برنامه دکتر صالح ابادی در ۱۵ ماه  تصدی ریاست کل بانک مرکزی بود که تسهیل دسترسی مردم به خدمات بانکی و توسعه شمولیت مالی، توسعه ابزارهای تأمین مالی زنجیره ای همچون اوراق گام ، پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری و ازدواج و ودیعه مسکن به میزان ۱۳۵ هزار میلیارد ریال به بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزار نفر توسط شبکه بانکی از مهمترین اقدامات وی به شمار می‌رود.

صالح آبادی سرمایه گذاری امید را به اوج می رساند

اکنون دکتر صالح آبادی با کوله باری از تجربیات گران بها و کارنامه ای قابل قبول در حوزه های مهمی همچون بازار سرمایه و بازار پول، در خدمت شرکت سرمایه گذاری امید قرار گرفته است و بی تردید در این جایگاه نیز همچون دیگر مسئولیت های خود، برنامه ها و اقدامات پیشروانه ، خلاقانه و مثمرثمری را در این مجموعه به سرانجام خواهد رساند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.