تاریخ انتشار : شنبه 29 مهر 1402 - 10:47
کد خبر : 34760

حرکت بانک دی در مسیر گذر به وضعیت مطلوب

شقایق محبوبی زاده بررسی و تحلیل گزارش‌های مالی و عملکرد بانک دی نشان می‌دهد این بانک، خط مشی و برنامه‌های لازم برای گذر به وضعیت مطلوب را اتخاذ و مهیا کرده است. به گزارش فکر اقتصادی، ناترازی و زیان انباشته در برخی اجزای شبکه بانکی، دغدغه‌ای است که طیف‌های مختلف را درجامعه تحت تاثیر قرار

شقایق محبوبی زاده

بررسی و تحلیل گزارشهای مالی و عملکرد بانک دی نشان میدهد این بانک، خط مشی و برنامههای لازم برای گذر به وضعیت مطلوب را اتخاذ و مهیا کرده است.

به گزارش فکر اقتصادی، ناترازی و زیان انباشته در برخی اجزای شبکه بانکی، دغدغهای است که طیفهای مختلف را درجامعه تحت تاثیر قرار داده است. تنش به وجود آمده در عملکرد این بانکها دلایل متعددی دارد اما آنچه مسلم است این که بهبود این تنش، راهکارهای مشخص و موثری دارد و انحلال یاادغام این بانکها، راهحل رفع تنش و خروج بانکها از وضعیت ناترازی و زیان نیست. انحلال و ادغام بانکهایی که عمده چالش ناشی از مشکلات ساختاری اقتصاد کشور است و بهدلیل همین چالشها، دچار ناترازی و زیان انباشته شدهاند، صرفا پاک کردن صورت مسئله است و راهکار به شمار نمیآید.

این درحالیست که برخی بانک های دچار چالش از جمله بانک  دی، از مدتها قبل اقدامات خود را برای عبور از بحران، آغازکردهاند.

 

گام های بانک دی برای کاهش اضافه برداشت و عبور از ناترازی

مدیران بانک دی در سال های اخیر اقدامات خود را برای گذراز وضعیت نامطلوب، با متمرکز شدن بر رفع برخی نواقص درعملکرد این بانک آغاز کردند. از جمله در اواخر بهار سالگذشته قیطاسی مدیرعامل بانک دی، با پذیرش آثار سوء اضافه برداشت های انجام شده توسط بانک های خصوصی از بانک مرکزی، از برنامه های این بانک برای کاهش این متغیر خسارت بار سخن گفت و بیان کرد: بانک دی با تدوین و اجرای یکبرنامه عملیاتی جامع، تحت نظارت بانک مرکزی، در راستایکاهش اضافه برداشت حرکت کرده و این آیتم در بانک دی بهسرعت در حال کاهش است.

صالح آبادی رئیس کل وقت بانک مرکزی نیز در همان مقطع اعلام کرد: اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی به کمتر ازنصف نسبت به مدت مشابه سال قبل رسیده است. همچنین تابستان امسال آمارهایی از سوی بانک مرکزی منتشر شد که نشان می داد اضافه برداشت بانکها در مرداد امسال نسبت به اردیبهشت ۶۱.۹ هزار میلیارد تومان و فروردین نسبت به اسفند سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرده و سهم بانک دی از این کاهش اضافه برداشت قابل توجه بوده است.

از سوی دیگر بر اساس گزارش های مالی بانک دی و اظهارات مدیرعامل این بانک طی ۶ ماهه نخست سالجاری منابع اینبانک با رشد مطلوبی مواجه شده که بالاتر از میانگین رشد منابع بانکهای خصوصی کشور بوده است. به این ترتیب میتوان گفت برنامه های بازاریابی اجرا شده توسط بانک دی با اعتماد سپرده گذاران مواجه شده است. از سوی دیگر، کاهش مطالبات غیرجاری بانک دی تا پایان نیمه نخست سال ۱۴۰۲ نیزحاکی از موفقیت برنامهریزیهای صورت گرفته در حوزه حقوقی و وصول مطالبات این بانک است. بنا بر اطلاعات موثق منتشرشده در کدال، در میان بانکهای بورسی بانک دی در زمینه وصول مطالبات غیرتجاری بهترین عملکرد را داشته و بیشترینکاهش این شاخص متعلق به این بانک است.

توجه به این نکته نیز ضروریست که بانک مرکزی بر اساس بررسی های انجام داده روی نظام بانکی، بانک دی را در زمره‌ بانک های اصلاح پذیر دانسته و برنامه تحول سه ساله بانک را تایید کرده است که این امر نیز مهر تاییدی بر برنامه های مدیریتی این بانک است. برنامه تحول بانک دی به صورت ۳ ساله تنظیم شده و این اقدامات که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده تاسال ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.  بر اساس این برنامه، بانک دی اقداماتی را به صورت کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت آغاز کرده است که نتایج مثبت آن در شاخص های مختلف عملیاتی بانک نمود پیدا کرده است. قطعا با توجه به عملکرد مثبت این بانک و نظارت مستمر بانک مرکزی آثار مثبت این برنامه به تدریج درحوزه های مهمی همچون کفایت سرمایه و حذف تدریجی زیان انباشته نیز نمایان خواهد شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.