درک علل و راهحلهایی برای پیچ خوردگی برگ نهال هلو
یکی از بیماریهای شایع در درختان هلو، یک عفونت قارچی معروف به پیچ خوردگی برگ هلو است. این بیماری میتواند تاثیر مخربی روی عملکرد نهال هلو و در صورت تداوم، محصولدهی درخت داشته باشد. متخصصین نهالستان پالیز میگویند اگر این مشکل از بین نرود و چند سال ادامه داشته باشد، میتواند باعث مرگ درخت شود.
یکی از بیماریهای شایع در درختان هلو، یک عفونت قارچی معروف به پیچ خوردگی برگ هلو است. این بیماری میتواند تاثیر مخربی روی عملکرد نهال هلو و در صورت تداوم، محصولدهی درخت داشته باشد. متخصصین نهالستان پالیز میگویند اگر این مشکل از بین نرود و چند سال ادامه داشته باشد، میتواند باعث مرگ درخت شود. این مجموعه بهعنوان بزرگترین و قدیمیترین نهالستان ایران، عرضهکننده انواع نهال به اغلب نهالستانهای بزرگ کشور است.
پیچ خوردگی برگ هلو چیست؟
پیچ خوردگی برگ هلو با این که بیماری درختان هلو و شلیل قلمداد میشود، ممکن است روی گونههای بادام و زردآلو نیز تاثیر بگذارد. این بیماری توسط قارچ Taphrina deformans ایجاد میشود و در هر جایی که هلو و شلیل رشد میکند، رخ میدهد. اگر بیماری کنترل نشود، میتواند درختان را بهطور جدی ضعیف کند.
علائم پیچ خوردگی برگ هلو
پیچ خوردگی برگ هلو در میان بیماریهای درخت هلو به راحتی قابل تشخیص است؛ زیرا نواحی چروکیده و پیچ خورده روی برگها ایجاد میکند که رنگ آنها از زرد تا بنفش متغیر است. با پیشرفت آلودگی قارچی، برگها قهوهای میشوند و از درخت میریزند.
شاخههای درخت، پیچ خوردگی برگ هلو را به شکل برگهای کوچک زرد رنگ یا برگهایی که به صورت دستههای متراکم تشکیل میشوند، نشان میدهند. در فصل شکوفهدهی، گلهای درخت هلو ممکن است میوه تولید نکنند. در صورت محصول دهی، میوه پوست ناهمواری دارد و از درخت میافتد.
اهمیت اقتصادی
پیچ خوردگی برگ اگر کنترل نشود، بسیار مخرب است. میتواند برگهای جدید را در بهار از بین ببرد، باعث خشک شدن ساقه و از بین رفتن محصول شود. همچنین اگر در طی چندین سال کنترل نشود، میتواند به تدریج درخت را ضعیف کند تا زمانی که بمیرد.
چرخه بیماری و شرایط محیطی
شرایط آبوهوایی تاثیر زیادی در بروز این بیماری در نهال هلو دارد. هوای خنک و مرطوب در طول رویش برگ در فصل بهار باعث ایجاد پیچ خوردگی برگ میشود. ادامه هوای خنک و مرطوب به چرخههای بیشتر بیماری کمک میکند.
دمای بالای تابستان، پیشرفت بیماری را متوقف میکند و قارچ در تابستان بهعنوان آسکوسپور زنده میماند. این آسکوسپورها در بارانهای پاییزی جوانه میزنند و هاگهای مخمر مانندی را تشکیل میدهند که میتوانند در پوستههای جوانه و روی شاخهها در زمستان گذران کنند. سپس آن هاگها، برگهای تازه در حال رشد را آلوده میکنند.
شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه کاشت نهال هلو و روشهای مراقبت از آن به منابع معتبر آنلاین مانند ویکیپدیا، پالیز نهال، برتر نهال و … مراجعه کنید.
تغذیه تعادلی؛ عناصر کلیدی نیتروژن و پتاسیم در رشد نهال بادام
کنترل پیچ خوردگی برگ هلو با قارچ کش
پیچ خوردگی برگ هلو به خودی خود برای از بین بردن درخت هلو کافی نیست، اما میتواند درخت را در طول دورههای خشکسالی مستعد استرس بیشتری کند و از مقاومت آن در زمستان بکاهد.
پیچ خوردگی برگ هلو را میتوان با اسپری قارچکش مناسب در هر مرحله از خواب بهطور موثری کنترل کرد. قارچکشهایی با مواد موثر مانند کلروتالونیل، مس و فربام میتوانند این بیماری را دفع کنند. با این حال، پیش از سمپاشی، نظر یک متخصص را درباره محصول مورد استفاده جویا شوید. موثرترین کنترل با سمپاشی مربوط به زمان متورم شدن جوانهها، درست قبل از باز شدن آنها است.
پس از ورود قارچ به برگ، کنترل آن ممکن نیست. کنترل ضعیف بیماری معمولا در نتیجه سمپاشی خیلی دیر – یعنی بعد از جوانه زدن – است. در کاشت انواع هلو و شلیل، سمپاشی باید برای آن نوعی که زودترین حرکت جوانهها را نشان میدهد، زمانبندی شود.
در مواردی که کنترل بیماری در فصول گذشته دشوار بوده است، در ۳ نوبت سمپاشی کنید:
- اولین سمپاشی را در پاییز، هنگام ریزش برگ انجام دهید.
- مرحله دوم را بلافاصله قبل از جوانه زدن در اواخر مرحله خواب انجام دهید.
- نوبت سوم سمپاشی را حدود یک هفته بعد در محل جوانه زدن انجام دهید.
نکات کلی برای پیشگیری از بیماریهای نهال هلو
اولین قدم در پیشگیری از بیماریهای درخت هلو، انتخاب گونهای است که از نظر مقاومت در برابر بیماریها مورد توجه قرار میگیرد. از جمله درختان هلو مقاوم نسبت به بیماری میتوان به هلوی البرتا اشاره کرد.
آبیاری نیز برای سالم نگه داشتن درخت شما ضروری است؛ اما باید بدانید که آبیاری بیش از حد میتواند منجر به بیماریهایی در درخت هلو شود. یک قانون خوب این است که درخت خود را در هوای گرم و خشک، هر دو هفته یکبار آبیاری کنید.
درختان هلو باید در طول فصل رشد در دو نوبت با ۱۲ اونس نیتروژن، یک بار در بهار و بار دیگر در تابستان، کوددهی شوند. درختان مستقر بیشتر باید هر سال ۵۰۰ گرم نیتروژن دریافت کنند. به یاد داشته باشید که کوددهی نباید در زمان رشد میوهها انجام شود.
شماره تماس جهت دریافت مشاوره: ۰۹۱۴۴۵۰۱۰۰۷ / ۰۹۱۴۴۵۰۱۰۰۸
آدرس: paliznahal.ir
کلمه کلیدی: تغذیه تعادلی؛ عناصر کلیدی نیتروژن و پتاسیم در رشد نهال بادام
برچسب ها :بادام ، پتاسیم ، تغذیه تعادلی ، رشد ، عناصر ، عناصر کلیدی نیتروژن و پتاسیم در رشد نهال بادام ، کلیدی ، نهال ، نهال هلو ، نیتروژن ، هلو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0